Nā hopena o ka ecdysterone i ka ulu a me ka metabolism o nā holoholona iʻa

ʻO nā hopena o ka ecdysterone i ka ulu a me ka metabolism o nā holoholona aquaculture he ʻelua ʻaoʻao. Ma kekahi ʻaoʻao, hiki i ka ecdysterone ke hoʻoikaika i ke kaʻina molting o nā holoholona mahiʻai, wehe i nā mea pale molting, wehe i nā parasite pōʻino, a pēlā e hoʻomaikaʻi ai i ka pono o ka hānau ʻana. ʻo kekahi lima,ecdysteronehiki ke hoʻoikaika i ka protein synthesis, hoʻonui i ka hiki o nā holoholona mahiʻai e hoʻololi i ke kaiapuni, a hoʻomaikaʻi i ka helu o ka loaʻa ʻana o ke kaumaha a me ka hoʻololi ʻana i ka hānai.

Nā hopena o ka ecdysterone i ka ulu a me ka metabolism o nā holoholona iʻa

ʻOiaʻiʻo,ecdysteroneHiki ke hoʻoikaika i ka molting a me ka ulu ʻana o nā holoholona mahiʻai ma o ka hoʻoponopono ʻana i kā lākou endocrine system.Ma ka ʻōpae a me ka moʻomeheu pāpaʻi, hiki i ka hoʻohui ʻana o ka molting hormone ke hoʻoikaika i kā lākou molting, hoʻomaikaʻi i nā kikoʻī waiwai a me ka pono o ka hānau ʻana. ka pono o ka mahiʻai.

Eia kekahi, hiki i ka ecdysterone ke hoʻoikaika i ka pae metabolic o nā holoholona mahiʻai, hoʻomaikaʻi i ka wikiwiki o ka loaʻa ʻana o ke kaumaha a me ka hoʻololi ʻana i ka hānai. moʻomeheu honu, hiki i ka ecdysterone ke hoʻoikaika i kona ulu ʻana, hoʻomaikaʻi i ka hana hānau a hoʻonui i ka pale ʻana.

Eia naʻe, he mea nui e hoʻomaopopo i ka hoʻohana nui ʻana a i ʻole ka hoʻohana pono ʻole o ka ecdysterone hiki ke loaʻa ka hopena maikaʻi ʻole i nā holoholona mahiʻai.

I ka hōʻuluʻulu manaʻo,ecdysteroneHe hopena ʻelua ʻaoʻao i ka ulu ʻana a me ka metabolism o nā holoholona aquaculture, ʻaʻole hiki ke hoʻoikaika wale i ka ulu a me ka metabolism, akā e hoʻoneʻe pū i nā parasite ʻino a hoʻomaikaʻi i ka pono o ka hoʻohana ʻana. e pale aku i nā hopena maikaʻi ʻole i nā holoholona moʻomeheu.

'Ōlelo Aʻo: Loaʻa nā pōmaikaʻi a me nā noi i hōʻike ʻia ma kēia ʻatikala mai nā palapala i paʻi ʻia.

 


Ka manawa hoʻouna: Sep-06-2023