Ka hopena o ka ecdysterone i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka pale ʻana i nā maʻi o nā holoholona wai

ʻO ka Ecdysterone he hormone maoli i loaʻa i loko o nā'okena a me nā invertebrates'ē aʻe e pili ana i ka hoʻoponoponoʻana i ka ulu a me ka uluʻana o ke kino. ua hōʻike nā haʻawina i kēlāecdysteronehiki nō hoʻi ke hoʻomaikaʻi i ka pale ʻana i nā maʻi o nā holoholona wai, he mea nui ia no ka hoʻonui ʻana i ke olakino a me ke ola ʻana o nā holoholona wai.

Ka hopena o ka ecdysterone i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka pale ʻana i nā maʻi o nā holoholona wai

ʻO ka Ecdysterone a me ka pale ʻana i nā maʻi o nā holoholona wai

1, physiological defense mechanism: hiki i ka ecdysterone ke hoʻonui i ka palekana o nā holoholona wai ma o ka hoʻopiliʻana i ka mechanical defense mechanism.Ua hōʻike nā haʻawina e hiki i ka ecdysterone ke hoʻoulu i ka hoʻonui a me ka hoʻokaʻawaleʻana o nā pūnaewele immune, hoʻonui i ka pane antibody, a hoʻonui i ka palekana o ke kino.

2, ka hopena antioxidant: he hopena antioxidant ka ecdysterone, hiki iā ia ke wehe i nā ʻano oxygen reactive a me nā radical manuahi i loko o ke kino a pale i nā cell mai ka pōʻino oxidative. Hiki i kēia hopena antioxidant ke hoʻoikaika i ke kūʻē ʻana o nā holoholona wai i nā maʻi a hoʻemi i ka hiki ʻana mai o nā maʻi.

3, nā hopena antibacterial a me nā antiviral: ecdysterone pono'ī he antibacterial a me nā hopena antiviral, hiki ke kāohi i ka ulu a me ka hana hou o nā microorganisms pathogenic. Hiki i kēia mau hopena antibacterial a antiviral ke kōkua i nā holoholona wai e kū'ē i ka maʻi e nā pathogens a me nā maʻi.

ʻO ka hoʻohana ʻana i ka ecdysterone i ka ʻiʻa

I ka aquaculture, hoʻohana nui ʻia ka ecdysterone e hāpai i ka ulu a me ka hana ʻana o nā holoholona aquatic.ecdysterone, ua hoʻomaka ka nui o nā mahiʻai e ho'āʻo e hoʻohana i ka ecdysterone e hoʻomaikaʻi i ke kū'ēʻana i nā maʻi o nā holoholona wai.

Ka hopena

EcdysteroneHe hana koʻikoʻi ia i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka maʻi kūʻē o nā holoholona aquatic. Ua hōʻike nā haʻawina e hiki i ka ecdysterone ke hoʻoikaika i ka pale ʻana i ka maʻi o nā holoholona aquatic ma o ka hoʻoulu ʻana i ka mīkini pale physiological, antioxidant action, antibacterial a me antiviral action. pono e noiʻi hou a kūkākūkā.

'Ōlelo Aʻo: Loaʻa nā pōmaikaʻi a me nā noi i hōʻike ʻia ma kēia ʻatikala mai nā palapala i paʻi ʻia.


Ka manawa hoʻouna: Nov-20-2023